Risotto cu legume

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legume, 4 Apr 2011 | 6055 vizualizari

 

Fiindca e primavara, m-am oprit asupra unui risotto cu legume :))

 

INGREDIENTE

  • • 250 g orez pentru risotto
  • • mazăre şi fasole congelată
  • • 1 morcov
  • • o bucată de ţelină
  • • 1 ceapă verde
  • • un cub de unt
  • • ulei de măsline
  • • 100 ml vin alb sec
  • • supă de pui sau de legume
  • • caşcaval ras
  • • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume:

Mazărea şi fasolea le-am fiert 3 minute în apă clocotită, după care le-am strecurat şi le-am pus într-un vas cu apă rece şi gheaţă pentru câteva minute (păstrază vii culorile şi opreşte gătirea lor), apoi se strecoară din nou.

Într-un vas am amestecat zeama în care au fiert legumele cu supă de pui şi am păstrat-o la cald pe foc mic. Orezul l-am spălat şi l-am strecurat.
E ... de acum înainte trebuie să-i acordăm toată atenţia (adică să stăm lângă vasul în care preparăm risotto-ul).
Încingem o lingură de ulei de măsline cu jumătate de cub de unt, călim la foc foarte mic ceapa verde, morcovul şi ţelina, până se înmoaie. Am adăugat orezul şi vinul. Le-am lăsat pe foc până scade lichidul la jumătate.

Din acest moment se dă focul mai tare şi se adaugă un polonic de supă caldă şi se amestecă încet. După ce lichidul este absorbit, se adaugă treptat, câte un polonic de supă, amestecând continuu. Toată operaţiunea ar trebui să dureze cam 8 minute. Amestecul trebuie să fie cremos şi nu va fi nevoie de toată supa.

Am adăugat legumele fierte, amestecând încet, apoi am încorporat untul rămas şi frunzele de pătrunjel. Se sărează şi se piperează.
Vafele de caşcaval le-am făcut prin topirea unor grămăjoare mici de caşcaval ras într-o tigaie de teflon. Se lasă pe foc până se rumenesc marginile şi apar găurele prin caşcavalul topit. Am luat tigaia de pe foc şi cu o spatulă le-am desprins uşor şi le-am aşezat pe hârtie de copt să se răcească.

Risotto-ul se serveşte cu caşcaval ras şi ornat cu vafe. E delicios!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume picant